איך מכינים חינה?
בשעה טובה הגיע זמנכם לחגוג את טקס החינה. בין הכנות החינה הידועות, יש צורך גם להכין את הדבר הכי משמעותי, שבלעדיו למעשה אין טקס. וזה בעצם עיסת החינה. אז אם אתם רוצים לדעת איך מכינים חינה, זה המקום הנכון. כל מסורת יש לה את המנהג שלה, כמו שלפי המסורת התימנית נהוג שהחתן קונה מכספו א אבקת החינה, אך מי שמכינה את החינה (עיסת החינה) בפועל זו אמורה להיות אישה עם מידות טובות ואישה צדקת. אבקת חינה ניתן להשיג בחנויות טבע או תבלינים, וגם בשוק לפי משקל. ניתן לקנות חינה שחורה או אדומה. קילו אבקת חינה תספיק ל-150 איש ויותר. להלן מתכון לחינה:
מצרכים להכנת חינה:
5 כפיות מי ורדים
3 כפיות ערק
2 שקיות תה
ורד אדום
נר גדול או לחילופין חמישה נרות קטנים
סוכריות דרז'ה
(במידה ומדובר בחינה תוניסאית מוסיפים צמח רוטה מצוי)
כיצד מכינים?
איך להכין חינה, זה לא הליך מורכב למדיי. כל מה שצריך לעשות כתוב כאן לפניכם:
במים מורתחים מוסיפים את התיון עד שמתקבל צבע. מוסיפים את הערק ומי הורדים (לריח טוב) ומערבבים היטב עד שנוצרת עיסה. לאחר מכן יוצקים את עיסת החינה לקערה מנחושת, ומוסיפים את עלי הרוטה והורד האדום כסמל נגד עין הרע. נהוג לומר שריח צמח הרוטה מבריח רוחות ועיניים רעות. את הנר שמים באמצע כסימן לאור בחיי הנישואים של החתן והכלה. את הסוכריות מניחים מסביב, סימן למתיקות ולמזל בחיי הנישואים.